Kleine wiedkar aangedreven door zonne-energie

Onkruid groeit pleksgewijs. Om dit te wieden zetten biologische telers wiedkarren in. Maar hoe groter de wiedkar is, hoe minder efficiënt gewied kan worden. “Kunnen jullie een mobiele aandrijfoplossing bedenken, waarbij compactheid met een hoog koppel, hoog rendement en een hoge beschermklasse voor water en stof onze eisen zijn?” Die vraag stelde FieldWorkers aan Transtecno Aandrijftechniek en daarmee gingen we aan de slag.

Oplossing voor de aandrijving

Als oplossing voor het eisenpakket voor de aandrijving kwamen we met de volgende oplossing… Met het gewenste vermogen van een 24VDC motor en een compacte tandwielkast stelden we een aandrijving voor deze compacte wiedkar samen. Deze aandrijving is uitgevoerd in een IP 66-uitvoering. Het gebruik van een vlakke tandwielkast is daarbij ideaal voor de inbouw en het te leveren vermogen.

Innovatieve wiedbed-kar

Inmiddels hebben verschillende Weed-E karren bij verschillende klanten hun dienst bewezen. Deze kleine, slimme wiedkar is namelijk flexibeler inzetbaar en eenvoudig te verplaatsen door het handzame formaat en het lage gewicht. Omdat de wiedkar bovendien gebruikmaakt van een zonnepaneel, is deze duurzaam en zeer mobiel. Het zonnepaneel zorgt er namelijk voor dat de gebruiker van de Weed-E probleemloos het veld kan wieden, zonder deze op te hoeven laden.

Bekijk hier het overzicht van permanent DC-motoren >

naar alle nieuwsberichten