Green boarding bij sportclubs

In juni 2019 is samen met voetbalclubs de kick-off voor het ‘100 Green Boarding project’ gegeven. Dit project ondersteunt sportclubs bij hun verduurzaming. Dit nieuwe, duurzame concept voor boarding heeft een multifunctionele toepassing: communicatie, zonne-energie en luchtzuivering.

Innovatief door draaisysteem
De boarding heeft een draaisysteem waarmee de panelen die nodig zijn worden voorgezet. Zo is het mogelijk om tijdens wedstrijden sponsors op de boarding te tonen, terwijl op andere momenten de zonnepanelen naar voren komen waarmee zonne-energie wordt opgewekt. De luchtzuiveringszijde werkt continu.

Naast deze panelen komt Green Boarding met een groot ledscherm, dat door de UEFA is goedgekeurd. Dit ledscherm is onderdeel van een netwerk van 100 grote amateur voetbalverenigingen in Nederland. Hierdoor wordt de boarding ook voor nationale adverteerders interessant. Op de foto een Green Board project in Tiel. Daarbij is met een intelligente frequentieregeling een extra tijdveiligheid toegevoegd tegen onbedoeld doordraaien en tegen de verkeerde draairichting draaien.

Transtecno Aandrijftechniek levert de complete aandrijfoplossing voor het Green Boarding project. Door gebruik te maken van de nieuwe Transtecno Minitecno SM motoren zijn de aandrijvingen IP66 geschikt voor buitengebruik en compact wat betreft inbouw en design.

naar alle nieuwsberichten