Technologie

Niet in alle gevallen voldoen standaard aandrijvingen voor een bepaalde toepassing. Misschien heeft u het zelf wel eens ervaren. Bijvoorbeeld doordat er onvoldoende ruimte is, of wanneer de specificaties zoals het toerental, het koppel, de slagsnelheid of de verplaatsing kracht niet aansluiten op uw eisen.

Nieuw ontwikkelen

Soms zijn deze eisen zo complex dat een geschikte aandrijving bijna compleet opnieuw moet worden ontwikkeld en opgebouwd. In die gevallen schakelen wij ons ontwikkelingsteam voor klantspecifieke aandrijvingen in.

Gedetailleerd pakket van eisen

Samen met u stellen we  een gedetailleerd pakket van eisen op, dat wordt gebruikt als uitgangspunt bij de productontwikkeling. Naast de zuiver technische vermogensgegevens worden daarin ook economische criteria opgenomen, zoals:

  • efficiënte produceerbaarheid
  • materiaalvoorziening en
  • onderhouds- en reparatievriendelijkheid.

Simuleren met software en in de praktijk

In elk ontwikkelingsproject worden meerdere fasen doorlopen en afgerond. In de beginfase ontwerpen onze experts de detailconstructie met behulp van de modernste CAD- en dimensionering software en simuleren de uiteindelijke belastingen. Projecten worden vervaardigd op onze eigen productieafdelingen en door gebruik te maken van 3D-printers beschikt u snel over prototypes waarmee de graadmeters uit het eisenpakket nauwgezet kunnen worden gecontroleerd.

Transparantie in projecten

Omdat Transtecno Aandrijftechniek levert specialistisch maatwerk in aandrijftechniek. werkt consequent met FMEA (Failure mode, effect and criticality analysis) worden tegelijkertijd potentiële risico’s  al in een vroeg stadium afgedekt en zwaktes in het ontwerp geëlimineerd. Door voortdurend de tijd- en budgetplanningen te bewaken is het project op elk moment uitermate transparant.

Resultaten bespreken

Nadat een tussentijds doel wordt bereikt, bespreken wij de resultaten met u en wordt de volgende stap in de ontwikkeling vrijgegeven. Op die manier garanderen wij dat het resultaat in elk opzicht voldoet aan uw vraag.

Neem contact met ons op

Transtecno Aandrijftechniek bv | Siliciumweg 32 | 3812 SX Amersfoort | +31 (0)33 204 7006 | info@transtecnoaandrijftechniek.nl
Transtecno Aandrijftechniek is een onderdeel van de Transtecno groep