Profiel

Transtecno Aandrijftechniek is een compact bedrijf met specialisten die jarenlange ervaring hebben met aandrijftechnieken. Door onze ervaring in diverse branches zijn wij sterk in het meedenken in het ontwikkelproces van uw project. Transtecno Aandrijftechniek is gespecialiseerd in aandrijvingen voor de machinebouw, zwembadafdekkingen en de agrarische sector, inclusief tuinbouw.

Partner voor aandrijftechnieken

Transtecno Aandrijftechniek realiseert aandrijfconcepten met tandwielen, planeet- en wormaandrijvingen tot complete reductiemotoren. Wij zijn uw partner op het gebied van:

  • ontwikkeling en constructie van aandrijftechnieken
  • het vervaardigen van prototypes
  • het testen
  • de montage en
  • de serieproductie.

Maatwerk bij aandrijvingen

Transtecno Aandrijftechniek levert specialistisch maatwerk in aandrijftechniek. Wij denken met u mee over uw vraagstukken voor de meest complete oplossingen voor aandrijvingen. we werken met korte lijnen. Zo heeft u altijd een direct aanspreekpunt en goed inzicht op het ontwikkel- en leverproces voor aandrijfoplossingen.

Onafhankelijke leverancierskeuze

Transtecno Aandrijftechniek werkt op een onafhankelijke manier met toeleveranciers. Op die manier bent u altijd verzekerd van een duurzame oplossing die volledig past bij uw wensen en eisen. Uw vraag staat centraal, pas daaruit volgt het product. Wij leveren aandrijvingen van kwalitatieve producenten uit Duitsland en Italië, zoals Framo Morat, Grob, Transtecno en Planetroll.

Kennis van aandrijvingen

Transtecno Aandrijftechniek is een onderdeel van de Transtecno groep in Italië. Door samenwerking en uitwisseling van kennis profiteert u van innovatieve oplossingen voor aandrijftechnieken. Bovendien beschikt Drivetecno over een eigen ontwikkelingsteam in Nederland voor klantspecifieke aandrijvingen. Transtecno Aandrijftechniek. Door beweging verder.

Naar het productoverzicht

 

Oplossing: Lineaire tandheugelaandrijving

De aandrijvingen van de glaslamellen van het moderne Kraanspoor-gebouw in Amsterdam waren al na een jaar dermate gecorrodeerd dat ze niet meer functioneerden. Er moest een duurzame oplossing worden bedacht om de aandrijving beter bestand te maken tegen het zeeklimaat. Bij de ontwikkeling van de nieuwe tandheugelaandrijving werd vooral gekeken naar het materiaalgebruik en de toegepaste coatings en afdichtingen. De behuizing van de tandheugelaandrijving bestaat nu uit een zeewaterbestendige aluminiumlegering, die bovendien is voorzien van een uit meerdere lagen opgebouwde poedercoating. Wormwiel en tandheugel zijn vervaardigd uit roestvaststaal, terwijl de geleidingen zijn voorzien van dubbele afdichtingen. Bij de ontwikkeling is uitgegaan van een levensduur van 20 jaar, waarbij in principe geen onderhoud nodig is. Er hoeft geen olie bijgevuld te worden (levensduursmering) en ook de kunststof glijlagers voor de tandheugel zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Met het toepassen van tandheugelaandrijvingen van leverancier Framo Morat kunnen de lamellen weer tussen 0º en 90º worden verdraaid, waarvoor in totaal 1.320 tandheugelaandrijvingen zijn toegepast.  
tandheugel

Transtecno Aandrijftechniek bv | Siliciumweg 32 | 3812 SX Amersfoort | +31 (0)33 204 7006 | info@transtecnoaandrijftechniek.nl
Transtecno Aandrijftechniek is een onderdeel van de Transtecno groep