Planetaire vertragingskast overbrenging

Er zijn door de jaren al vele innovatieve speciaalsystemen met een planetaire aandrijving als kernelement ontstaan. Bij de ontwikkeling van een planetaire vertragingskast overbrenging wordt het hoogste belang gehecht aan de speling bij het verdraaien en het benodigde koppel.

Toepassingsvoorbeelden planetaire aandrijvingen

Onze klanten waarderen ons als een ervaren ontwikkelingspartner, die aan het eind van een proces een technisch en economisch overtuigend resultaat levert. Op die manier zijn al vele innovatieve speciale systemen op basis van een planeetaandrijving ontstaan, bijvoorbeeld onze uiterst dichte corrosiebestendige buismotor voor verdekte afrolsystemen in zwembaden.

U profiteert van onze ervaring. Er is immers geen toepassing of wij hebben er de juiste oplossing voor. Transtecno Aandrijftechniek maakt een volledig voor u op maat ontwikkelde oplossing of maakt gebruik van onze modulaire planeetaandrijvingen die op grote schaal in de automatiseringstechniek, machinebouw en verpakkingsindustrie worden toegepast.

Naar het productoverzicht

Verdekte afrolsystemen voor zwembaden

Afrolsystemen voor zwembadafdekkingen worden onder water geïnstalleerd en moeten daarom jarenlang absoluut waterdicht zijn. Voor deze veeleisende toepassing is er een speciale buismotor ontwikkeld die met behulp van AQUASEAL-techniek dubbel afgedicht en daarom langdurig corrosiebestendig en onderhoudsvrij is.

De geïntegreerde drietraps planeetaandrijving is vervaardigd uit verschillende materialen en realiseert bij een uitgaand koppel van 300 Nm een overbrengverhouding van 1000:1.

planetaire vertragingskast zwembaden

Planetaire aandrijvingen bij automatisering en handling

Planeetaandrijvingen worden op grote schaal toegepast bij de assemblage van de meest uiteenlopende producten. In dit toepassingsvoorbeeld zorgt de tweetraps planeetaandrijving voor een verdraaispeling van 14 boogminuten en een overbrengverhouding van 49:1 voor het uitnemen van onderdelen uit kunststofspuitgietmachines.

Planetaire aandrijvingen bij automatisering en handling

Planetaire aandrijvingen in transporttechniek

In trommelmotoren voor transportbanden en transportrollen zijn planeetaandrijvingen niet weg te denken. Een zo laag mogelijke geluidsproductie heeft bij de keuze van de tweetraps planeetaandrijving uit kunststof de hoogste prioriteit. De banden worden aangedreven door de wrijving tussen trommelmotor en transportband.

Planetaire aandrijvingen in transporttechniek

Planetaire aandrijvingen in machinebouw

Planeetaandrijvingen die in de machinebouw worden toegepast moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van nauwkeurigheid en levensduur. In plaatbuigmachines zorgen drie eentraps planeetaandrijvingen met een overbrengverhouding van 7:1 die rechtstreeks zijn verbonden met drie hydraulische motoren voor de draaibeweging van de wals.

Planetaire aandrijvingen in machinebouw

Transtecno Aandrijftechniek bv | Siliciumweg 32 | 3812 SX Amersfoort | +31 (0)33 204 7006 | info@transtecnoaandrijftechniek.nl
Transtecno Aandrijftechniek is een onderdeel van de Transtecno groep