Ontzorgen

Bent u op zoek naar een partner die u helpt bij uw vraagstukken op het gebied van aandrijftechnieken? Specialisten die meedenken over uw specifieke vraagstukken voor aandrijvingen?

Niet het product, maar uw vraag centraal

Wij zien dat aanbieders van aandrijftechnieken vaak denken vanuit standaardproducten of vanuit het aanbod uit een catalogus. Bij Transtecno Aandrijftechniek staat uw vraag centraal, daaruit volgt het product. Op die manier heeft u altijd de beste oplossing voor aandrijvingen.

Partnership is meer dan levering

Vanaf de ontwikkeling van uw product tot de constructie en levering, Transtecno Aandrijftechniek is uw betrouwbare en betrokken partner op het gebied van aandrijftechniek. Wij kunnen bijvoorbeeld ook complete besturingen leveren als u dit wenst.

Onafhankelijk advies

Transtecno Aandrijftechniek beschikt over verschillende kwalitatieve en betrouwbare toeleveranciers, waarbij wij altijd een onafhankelijk advies kunnen geven welk product bij uw situatie past. Of waarmee wij een innovatie oplossing voor uw vraagstuk bedenken.

Eén aanspreekpunt

Met Transtecno Aandrijftechniek heeft altijd één aanspreekpunt, waarmee u snel kunt schakelen voor uw vragen. Drivetecno realiseert complete oplossingen aandrijfconcepten met tandwielen, planeet- en wormaandrijvingen tot complete reductiemotoren.

Naar het productoverzicht

Oplossing: Lineaire tandheugelaandrijving

De aandrijvingen van de glaslamellen van het moderne Kraanspoor-gebouw in Amsterdam waren al na een jaar dermate gecorrodeerd dat ze niet meer functioneerden. Er moest een duurzame oplossing worden bedacht om de aandrijving beter bestand te maken tegen het zeeklimaat. Bij de ontwikkeling van de nieuwe tandheugelaandrijving werd vooral gekeken naar het materiaalgebruik en de toegepaste coatings en afdichtingen. De behuizing van de tandheugelaandrijving bestaat nu uit een zeewaterbestendige aluminiumlegering, die bovendien is voorzien van een uit meerdere lagen opgebouwde poedercoating. Wormwiel en tandheugel zijn vervaardigd uit roestvaststaal, terwijl de geleidingen zijn voorzien van dubbele afdichtingen. Bij de ontwikkeling is uitgegaan van een levensduur van 20 jaar, waarbij in principe geen onderhoud nodig is. Er hoeft geen olie bijgevuld te worden (levensduursmering) en ook de kunststof glijlagers voor de tandheugel zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Met het toepassen van tandheugelaandrijvingen van leverancier Framo Morat kunnen de lamellen weer tussen 0º en 90º worden verdraaid, waarvoor in totaal 1.320 tandheugelaandrijvingen zijn toegepast.  
tandheugel

Transtecno Aandrijftechniek bv | Siliciumweg 32 | 3812 SX Amersfoort | +31 (0)33 204 7006 | info@transtecnoaandrijftechniek.nl
Transtecno Aandrijftechniek is een onderdeel van de Transtecno groep