Machinebouw

In Nederland geproduceerde machines worden vaak geëxporteerd, maar ook de lokale markt heeft vraag naar mechanisering. De concurrentie met de lagelonenlanden wordt steeds meer concurrerend.

Aandrijftechniek voor machinebouw

Deze automatisering bestaat voor een deel uit standaardmachines, maar ook veel klantspecifieke machines. Door de kennis op gebied van speciaalmachines worden in Nederland steeds meer speciaal machines gebouwd en worden veel standaard machines die in grote aantallen geproduceerd worden geïmporteerd.

Standaard maatwerk bij machinebouw

Engineers voor machinebouwers staan voor de constante uitdaging om efficiënt te werken én maatwerk te leveren. Door machines modulair te ontwikkelen, ontstaat een vorm van ‘standaard maatwerk’. En dat vraagt meer van toeleveranciers: in plaats van onderdelen moeten zij complete producten of modules kunnen maken en assembleren. Door jarenlange ervaring en kennis is Transtecno Aandrijftechniek uw partner in productinnovatie en kostenefficiëntie in de aandrijftechniek.

Naar het productoverzicht

Oplossing: Duwketting

Hoe verplaats je papierrollen van 300 kg en hoe positioneer je deze met een hef-/duwsysteem moeiteloos op een drukpers? In een aantal speciale uitvoeringen daarvan zit de veelzijdige Linear Chain duwketting van Framo Morat/Grob. Aangedreven door een efficiënte Compacta motorreductor wordt met deze combinatie zowel kracht, souplesse als een compacte bouwvorm gecombineerd. De LinearChain duwketting van Framo Morat/Grob rolt zichzelf als het ware op en neemt daardoor relatief weinig plaats in. De aandrijving van de duwketting gebeurt met een Framo Morat Compacta motorreductor. De aandrijfcombinatie met een motorreductor en duwketting is compact en sterk en ideaal om zware rollen gecontroleerd over een as te schuiven. De Compacta is een echt werkpaard, terwijl hij toch slank is. Het modulaire programma betekent bovendien dat de Compacta’s in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. Dus ook met geïntegreerde eindschakelaars en pulsgevers, waarmee ze perfect inzetbaar zijn voor pendelbewegingen en nauwkeurige proportionele positionering.
Duwketting

Transtecno Aandrijftechniek bv | Siliciumweg 32 | 3812 SX Amersfoort | +31 (0)33 204 7006 | info@transtecnoaandrijftechniek.nl
Transtecno Aandrijftechniek is een onderdeel van de Transtecno groep