lineaire actuator

Wat is een lineair actuator?

Een lineaire actuator is een ander woord voor een elektrocilinder. Deze is opgebouwd uit een AC- of DC-motor met trapezium spindel of bewegingsspindel of kogelomloopspindel. Samen zorgen ze voor een lineaire beweging. Een lineaire actuator is een geschikte oplossing voor instellingen en aanslagen met positieterugkoppeling.

Eigenschappen lineaire actuatoren

Lineaire actuatoren – ofwel lineaire motoren – zijn een aantrekkelijk alternatief voor lineaire geleidingen die met gasveren, pneumatisch of hydraulisch aangedreven worden. De actuators kunnen prima gebruikt worden voor applicaties waar actuators synchroon moeten bewegen of voor positioneringsopdrachten. Lineaire actuatoren worden vaak gebruikt in de land- en tuinbouw of in de automotive- of de maritieme sector.

Wat zijn de voordelen van lineaire actuators?

Lineaire actuatoren zijn kwaliteitssystemen met een lange levensduur en vergen weinig tot geen onderhoud. Een lineaire actuator kan geïntegreerd worden in bedieningssystemen, waarmee ze precieze positioneringsfeedback en accurate bediening van de actuator  leveren. Daarnaast is het een duurzame oplossing die energiezuiniger is dan de traditionele pneumatische en of hydraulische oplossingen

Waar moet u rekening mee houden?

Het is belangrijk de juiste parameters goed te specificeren waarbij zaken zoals kracht, slag, snelheid en inschakelduur belangrijke factoren zijn die de juiste keuze bepalen. Vraag advies van een specialist welke keuze voor uw vraagstuk de juiste is.

Wat zijn alternatieven voor lineaire actuator?

Mocht de inschakelduur, snelheid, slag of andere zaken zodanig zijn dat een actuator niet de juiste keuze is, dan zijn er ook mogelijkheden voor lineaire geleidingen of lagers in combinatie met de juiste aandrijving en aansluiting

Onderhoud en levensduur bij een lineaire actuator

De meeste lineaire actuatoren zijn uitgelegd met levensduursmering, waarbij hefspindel systemen afhankelijk van gebruik een service plan kan worden opgesteld.

Ons productaanbod van lineaire actuatoren

Transtecno Aandrijftechniek levert lineaire actuatoren in 24 VDC 1 – fase en 3 fase motoren. Ook bestaat het assortiment uit spindel hefelementen voor ook zeer grote lasten en snelheden.

Download hier de brochure voor lineaire actuatoren (pdf).

Transtecno Aandrijftechniek bv | Siliciumweg 32 | 3812 SX Amersfoort | +31 (0)33 204 7006 | info@transtecnoaandrijftechniek.nl
Transtecno Aandrijftechniek is een onderdeel van de Transtecno groep