Ik klop niet vaak bij leveranciers aan voor advies

“Van oorsprong ben ik elektricien. Ik heb veel avondcursussen gevolgd, waardoor ik steeds meer specialistische kennis kreeg van aan aandrijvingen. En daarbij kwam mijn achtergrond in de elektrotechniek heel goed van pas. Zeker omdat je ziet dat het mechanische steeds meer vervlochten raakt met de elektrotechniek.”

Allround

Evert Paardenkooper is service- en officemanager bij Transtecno Aandrijftechniek. Met ruim 25 jaar werkervaring is hij een ervaren specialist op het gebied van aandrijftechnieken bij Transtecno Aandrijftechniek. “Mijn kracht is dat ik allround ben, ik kan zowel mechanisch als elektrotechnisch uit de voeten. Maar bovenal heb ik een enorme interesse op het gebied van aandrijvingen.”

Afwisselend werk

Hoe een gemiddelde dag eruitziet, vindt Evert lastig te beantwoorden: “Geen dag is hetzelfde. Ik maak vaak klantspecifieke aanpassingen. En dat varieert enorm, zoals een randje op een flens maken of een as die niet meer geleverd wordt namaken, of ik pas aandrijvingen aan die een andere aansturing nodig hebben. De andere keer doe ik productiewerk. En soms werk ik op locatie bij de klant. Die variatie vind ik enorm leuk.”

“Daarbij komt dat ik veel vrijheid heb in mijn werk: ik werk vaak zelfstandig. Het voordeel daarvan is dat je kunt en doen en laten wat je wilt en je eigen inzichten en ervaringen kunt gebruiken. De manier waarop ik mijn werk doe bepaal ik zelf. Sommige zaken zijn zo specialistisch van aard dat ik sommige problemen niet altijd intern kan bespreken. En dan komt het soms voor dat ik voor advies bij de leverancier aanklop. Maar dat gebeurt niet heel vaak hoor”, glimlacht Evert.

“Mijn werkplaats is in zekere zin ook een broedplaats voor aandrijvingen. Ik ga net zo lang door tot ik tevreden ben. En dan is de opdrachtgever ook altijd tevreden.”

Laboratorium voor aandrijftechnieken

De diversiteit aan werkzaamheden blijkt ook wel uit de werkplekken van Evert. Eén werkplek op kantoor voor de administratie en telefonisch overleg en een werkplek in wat beste is te omschrijven als een laboratorium voor aandrijftechnieken. Een ruimte vol met apparatuur voor elektrotechniek, om aanpassingen aan aandrijvingen te maken en werkbanken. De vergelijking met Willie Wortel is snel gemaakt. “Het is in zekere zin ook een broedplaats voor aandrijvingen. Ik ga net zo lang door tot ik tevreden ben. En dan is de opdrachtgever ook altijd tevreden.”

Van vraag naar oplossing

“Vaak komt een klant binnen met een vraag. Of hij is op zoek naar een oplossing binnen bestaande kaders. Zo hebben we ooit een opdracht gekregen in de offshore. De waterstraal voor een brandblusser moest met waterdruk geregeld kunnen worden, maar dat ging door bevriezing soms niet. Daarvoor hebben we een oplossing gemaakt met een nozzel. Een unieke oplossing waarvoor we de oplossing van tekening tot eindproduct gemaakt en geleverd hebben. Dat was één van de mooiste projecten, omdat we alle vrijheid kregen om niet alleen mee te denken over de oplossing, maar ook de levering mochten verzorgen.”Nozzel Drivetecno


  • Naam: Evert Paardenkooper
  • Functie: Service- en officemanager
  • Hobby’s: Muziek luisteren en maken (vooral bas).  Gek van motoren, zowel onderhouden als rijden.
naar alle blogs

Transtecno Aandrijftechniek bv | Siliciumweg 32 | 3812 SX Amersfoort | +31 (0)33 204 7006 | info@transtecnoaandrijftechniek.nl
Transtecno Aandrijftechniek is een onderdeel van de Transtecno groep